Новини

Рейтинг рекламодавців за липень 2023 від MixDigital

Anna Zagrodska
25 Серпня, 2023

Як і кожного місяця, ми представляємо рейтинг найкращих рекламодавців. Тож пропонуємо вашій увазі звіт про активність рекламодавців у різних категоріях. Аналіз був проведений за допомогою інструменту моніторингу рекламної активності у digital –  Gemius AdReal*. Ми порівняли дані за липень 2023 року з даними за попередній місяць.

ТОП 25 категорій за рекламними контактами

Загалом активність категорій рекламодавців у липні 2023 дещо зменшилася порівняно з червнем 2023, що є типовим для багатьох категорій у літній період року. Перше місце вже традиційно з великим відривом займає категорія рітейл, але сам ТОП 5 зазнав деяких змін — на другому місці розташувалася категорія онлайн ставок та казино, далі йдуть категорії книги та преса, фармпрепарати та освіта, які зазнали значного просідання у кількості рекламних контактів порівняно з червнем.

ТОП 7 категорій за реальними користувачами

ТОП 7 категорій у липні за кількістю унікальних користувачів, що бачили рекламу, практично співпадає з топом за кількістю рекламних контактів. Рекламні креативи брендів категорії рітейл бачили щонайменше 8,6 млн користувачів. Загалом у липні 2023-го близько 10,4 млн Інтернет-користувачів бачили медійну рекламу порівняно з 10,8 млн у червні.

ТОП 25 рекламодавців за рекламними контактами

Як і у попередньому місяці, у липні Rozetka залишається лідером серед інших рекламодавців за кількістю рекламних контактів, хоча і з помітно меншими показниками, на другому місці опинився Automarket.co.ua з 47,7 млн контактів порівняно з шостим місцем та 28,4 млн контактів у червні. Також у ТОП 5 потрапили бренди Cosmolot, OLX та Сільпо. Загалом медійний тиск  багатьох брендів у липні дещо знизився.

ТОП 25 сайтів за рекламними показами

YouTube залишається лідером серед усіх рекламних майданчиків за кількістю рекламних контактів. Без змін головними майданчиками за кількістю показаної банерної реклами залишаються olx.ua, ukr.net та Facebook.

Як і у минулі роки, в червні-липні 2023-го спостерігається просідання загальної рекламної активності у digital, отже очікуємо поступове відновлення рекламного ринку з кінця літа-початку осені.

* В даних дослідження рекламного моніторингу Gemius AdReal з 1 червня 2023 року  було здійснено переоцінку популяції у зв’язку з війною в Україні, тому цей та наступні звіти будуть побудовані на більш точних даних, що відповідають дійсності, та будемо порівнювати дані за останній та попередній місяць без аналізу в динаміці з історичними даними.

 

Поділитися цим постом:
  • linkedin-black
  • facebook-black
  • twitter-black

    Дізнаватися про новини

    Схожі записи

    Новини
    Рейтинг рекламодавців за вересень 2023 від MixDigital

    Осінь розпочалась зі змін, активність категорій рекламодавців у вересні 2023 значно зросла порівняно з серпнем. Тож, ми готові представити детальний...

    26 Жовтня, 2023
    Новини
    Як минуло літо для ринку реклами? Аналітика від MixDigital

    Представляємо аналітику активності рекламодавців влітку 2023 року. Цього року найактивнішим літнім місяцем був червень з 1,28 млрд рекламних контактів, а...

    28 Вересня, 2023
    Новини
    Ми отримали відзнаку Most reviewed PPC company від Clutch

    Минулого тижня був опублікований рейтинг найкращих українських агенцій, які отримали найбільше схвальних рекомендацій на порталі Clutch. MixDigital отримала відзнаку у...

    14 Серпня, 2023