Інструменти

Комунікація бренда: Paid, Earned, Owned Media

MixDigital Team
21 Лютого, 2020

У швидко змінному маркетинговому і цифровому просторі соціальні мережі та онлайн PR продовжують набувати все більше значення. Інвестиції в засоби масової інформації розвиваються щоб охопити багатоканальну аудиторію. 

В результаті для брендів і підприємств стає важливішим, ніж будь-коли, розрізняти Paid – платні, Earned – придбані та Owned – власні медіаканали. А також розуміти окремі ролі, які вони можуть відігравати в рамках комплексного маркетингового набору. Вагомість кожного визначається галуззю і цільовою аудиторією.

  1. Paid Media
  2. Earned Media
  3. Owned Media

Ми виділили ключові відмінності між медіаканалами, вказавши, як кожен з них впливає на маркетингову діяльність – онлайн і офлайн.

Paid Media – платні медіаканали

Це комунікація з користувачем за яку ви цілеспрямовано заплатили. Канал розширює охоплення рекламної кампанії і підвищує впізнаваність бренду за допомогою медійної реклами, реклами через блогерів або інших інструментів:

  • Відеореклама
  • Дисплейна реклама
  • Нативна реклама
  • Спец. проєкти, промо

Аудиторія Paid Media – це користувачі інтернету, які раніше не чули про компанію, але потенційно зацікавлені в продукті.

Платні медіаканали підходять для великих інтернет кампаній, спрямованих на підвищення впізнаваності бренду і конверсії. Головний плюс – можливість виміряти віддачу витрачених коштів і зусиль. Це каталізатори, які вступають в реакцію з ресурсами компанії та ведуть до утворення Earned Media.

Earned Media – зароблені медіаканали

Комплексність дій користувачів і ЗМІ щодо бренда: обговорення на інтернет майданчиках, лайки та коментарі. Це реклама, згенерована аудиторією бренду:

  • Онлайн огляди
  • Шерінг контенту
  • Сарафанне радіо

Аудиторія Earned Media – користувачі, на яких таргетується рекламна кампанія і ті, які вже залучені за допомогою платних і органічних онлайн каналів. Також сюди входять шанувальники бренду, їх друзі й підписники.

Зароблені медіаканали формують впізнаваний, чесний і достовірний образ бренду. Це результат запланованих і реалізованих активностей в Paid Media і Owned Media.

Owned Media – власні медіаканали

Це коли ви використовуєте канал, який самі створюєте і контролюєте. Існують наступні майданчики розміщення контенту про бренд:

  • Сайт продукту
  • Сторінки в соціальних мережах
  • Блог компанії
  • Канал YouTube

Аудиторія Owned Media – постійні, нові та потенційні клієнти. Конвертованість користувачів в клієнтів через платні медіа залежить від якості та релевантності контенту компанії. 

Головне завдання власних медіаканалів – вибудовування тривалих і довірчих відносин з цільовою аудиторією. Також можуть використовуватися як стартовий майданчик для рекламних активностей.

Кожен з перерахованих медіаканалів передбачає часові та трудові витрати, але їх використання позитивно впливає на бізнес. Рекомендуємо використовувати платні, зароблені та власні медіаканали в рамках єдиної інтегрованої digital-маркетингової стратегії. Такий підхід має синергетичний ефект і комплексно вирішує медійні завдання клієнта.

Підписуйтесь на наш блог і соціальні мережі. Дізнавайтеся більше про ефективне використання медіаканалів.

Поділитися цим постом:
  • linkedin-black
  • facebook-black
  • twitter-black

    Дізнаватися про новини

    Схожі записи

    Інструменти
    MixDigital TradeDesk: programmatic-платформа із прямим звʼязком з Viber

    Агенція MixDigital певне не здобула б своєї репутації й багатопрофільного портфоліо без якісного технічного бекграунду. Таким бекграундом стала programmatic-платформа MixDigital...

    25 Вересня, 2023
    Інструменти
    Google Analytics 4 360 і Google Analytics 4: у чому ж насправді різниця?

    Новий GA4 приніс справжню революцію в роботу з користувацькими даними, впровадивши більше гнучкості, метрик і можливостей. Тож можна сказати, що...

    21 Вересня, 2023
    Інструменти
    Все, що потрібно знати про Display & Video 360

    Інструмент для діджитал маркетингу і DSP-платформа Display & Video 360 є частиною екосистеми Google Marketing Platform і дозволяє керувати всіма...

    22 Серпня, 2023