Інструменти

Все, що потрібно знати про Display & Video 360

Anna Zagrodska
22 Серпня, 2023

Інструмент для діджитал маркетингу і DSP-платформа Display & Video 360 є частиною екосистеми Google Marketing Platform і дозволяє керувати всіма аспектами рекламної кампанії з одного акаунту. У цій статті ми детальніше поговоримо про те, що таке DV360, особливості та можливості цього інструменту, переваги роботи з ним, і наведемо огляд експертних думок щодо безпосередньої роботи з цією DSP платформою.

Що таке DV360?

Щоб краще зрозуміти природу цього продукту, почнімо з його визначення. Display & Video 360 відносять до класу платформ для діджитал маркетингу DSP, або Demand-Side Platform. DSP платформа дозволяє закупати інвентар різних паблішерів, які підключені до різних SSP (supply-side platform). Такі діджитал-маркетинг платформи містять у собі все, що може знадобитися для проведення маркетингової кампанії: як шаблони для креативів, так і інструменти для управління, планування маркетингових кампаній або закупівлі реклами.

DV360 дає можливість в одному інтерфейсі запустити різні формати реклами на різному інвентарі, що спрощує управління й аналіз рекламних кампаній. Це значно економить час та вцілому покращує мотивацію й ефективність роботи команди. Також DSP платформи дозволяють працювати з такими форматами реклами, як Display, Video, Audio.

Основні можливості Display & Video 360

То чим власне є Display & Video 360? Це інструмент для керування всіма аспектами рекламної кампанії: створенням креативів та управління ними, систематизацією й використанням даних щодо аудиторій, пошуком та придбанням інвентаря, а також оптимізацією, плануванням й оцінкою ефективності кампаній.

Серед основних модулів цього інструмента можна виділити такі:

Кампанії

Однією з головних функцій Display & Video 360 є просунуте управління кампаніями з можливістю створення та виконання багатоканальних медіапланів. Крім того, є можливість планувати кампанії, ґрунтуючись на прогнозах охоплення та частоти  залежно від бюджету й аудиторії. Для досягнення своїх цілей без необхідності оптимізації вручну, DV360 також пропонує автоматизовані стратегії ставок, які розроблені для максимальної ефективності.

Аудиторії

Ще однією з основних функцій DV360 є розширене управління аудиторією. Ви можете створити аудиторію, ґрунтуючись на даних, зібраних з різних кампаній: кількість кліків, переглядів, конверсій, комбінації списків для ремаркетингу. Також ви можете відкрити модуль Аудиторії для їхнього аналізу або створення звітів, так само як і створювати окремі сегменти аудиторії на основі даних клієнтів.

Робота з аудиторіями в DV360 має такі переваги:

  • Наявність не лише доступу до аудиторій Google, але й можливості збирати власні списки аудиторій за допомоги кодів Floodlight, які можна використовувати для ремаркетингу
  • Доступ до 3rd party audiences. Це аудиторії, які надаються сторонніми постачальниками даних, чиєю перевагою є їхня нішовість.
  • Доступ до аудиторії YouTube
  • Можливість комбінувати аудиторії. Створення списків користувацьких комбінацій 1st party data (списки ремаркетингу) за даними Google аудиторій або списками сторонніх постачальників даних (3rd party data).

Креативи

У DV360 креативи базуються на даних про цільову аудиторію та на медіарозміщенні. Платформа надає потужні інструменти, які дозволяють приймати обґрунтовані рішення щодо креативів, одразу адаптуючи їх під цільову аудиторію. У DV360 є багато можливостей створення креативів у різних форматах: Display, Video, Audio, Native.

Також, платформа DV360 може похвалитися таким арсеналом допоміжних інструментів для креативів:

  • Ad Canvas: Створення графічних рекламних оголошень з попереднім переглядом у реальному часі.
  • Format Gallery: Можливість використання інноваційних форматів та шаблонів від Google Web Designer у розробці рішень для цільової аудиторії.
  • Креатив на основі даних: Створення варіантів повідомлень, які можуть бути привабливими для різних аудиторій, із можливістю встановлювати свої правила для реалізації креативної стратегії.

Інвентар

У платформи DV360 є високоякісний інвентар від надійних паблішерів та SSPs (supply-side publishers), а також інвентар Google. З новими можливостями модуля Інвентаря, медіакоманди можуть переглядати різноманітний ринок медіа за різними форматами, пристроями та екранами, а потім легко вести переговори та керувати кампаніями за допомогою низки типів угод.

Водночас із інвентарем DV360 стають доступними такі можливості та ресурси:

  • Виявлення та запобігання шахрайству: в інструменті DV360 доступні функції Brand safety.
  • Розширене телебачення: Доступ до високоякісного телевізійного ресурсу у відеопотоках і традиційних мережах (не доступно в Україні на цей час)
  • Можливість закупати дисплей, відео та аудіо інвентар від різних партнерів (SSP та AdExchanges) в одному інтерфейсі.
  • Інвентар YouTube, який включає всі формати TrueView та можливість налаштовувати YouTube Reserve угоди
  • Доступ до Gmail і Waze (обидва наразі перебувають у бета-версії), а також інших додатків партнерського ресурсу Google
  • Гарантований і запрограмований продаж (Guaranteed deals): можливість перетворити купівлю за прямими угодами на автоматизований процес і використовувати дані про аудиторію в реальному часі, щоб купувати шляхом бронювання.

Модуль Insights

Також, платформа DV360 надає можливості для детального аналізу, де можливо отримати доступ до всіх необхідних показників в одному місці. Active View, технологія вимірювання видимості від Google, визначає в режимі реального часу, чи було оголошення видимим для користувача. Таке вимірювання захищає ваш бренд і рекламний бюджет за допомогою статистичних даних, які допоможуть вам зрозуміти, де показуються ваші оголошення, а також таких деталей, як розмір відеопрогравача та позиція на сторінці.

Переваги роботи з Display & Video 360

Робота з інструментом для управління рекламними кампаніями, з яким можна майже  забути про перемикання між різними платформами, вже є перевагою. Проте, цих переваг насправді є набагато більше:

  • Повний контроль над рекламними кампаніями. Платформа DV360 дає змогу знати в деталях, як витрачається бюджет і де саме розміщуються оголошення. Усіма витратами можна керувати з єдиної інформаційної панелі як для відкритих аукціонів, так і для замовлення прямих (Direct) розміщень на різних майданчиках (вебсайтах).
  • Співпраця між різними командами. В цьому інструменті для управління маркетинговими кампаніями є можливість працювати різним командам в одному інструменті. Планерам — планувати кампанії, дизайнерам — розробляти креативи, баєрам — запускати та оптимізовувати кампанії, аналітикам — аналізувати. Є різні рівні доступу для кожного.
  • Ефективне охоплення аудиторії. Отримання доступу до великого об’єму аудиторії, яку можна охопити на різних майданчиках з різними форматами та меседжами. Також, модель Audience Insights пропонує можливість створювати аудиторії, керувати ними та аналізувати їх для стратегічного дизайну оголошень.
  • Використання інтелектуальної автоматизації. Автоматизація таких завдань, як призначення ставок і оптимізація. Це дозволяє швидше відповідати потребам аудиторії за допомогою можливостей машинного навчання Google. Використання автоматичного встановлення ставок також дає змогу досягати поставлених цілей без необхідності робити це вручну.

Що кажуть експерти?

Можливості DV360 справляють у цілому гарні враження на професіоналів, які з ними працювали. Зокрема, експерт з команди MixDigital дає таку оцінку цьому продукту:

“DV360 – це один з найважливіших інструментів медійного спліту для побудови взаємодії рекламодавця та його цільової аудиторії на верхньому етапі воронки. Ця програматик платформа лишається найдешевшою з точки зору вартості контакту та, відповідно, найпопулярнішою серед рекламодавців УА сегменту інтернету. Її кастомні налаштування Brand Visibility та можливості проникнення майже в кожен популярний вебсайт дозволяють будувати як високий рівень якісного охоплення, так і необхідний медійний тиск, що позитивно впливає на Ad Recall бренду. На нашу думку, подальший розвиток DV360 буде складатись із удосконалення її технологічних можливостей. Наприклад, розширення використання AI у створенні та керуванні медійним флайтом або ще більшої інтеграції даних рекламодавця у платформу, що позитивно вплине на ефективність таргетингів у рекламній комунікації.”

Станіслав Скрипник, медіадиректор у MixDigital

“Display & Video 360 має дійсно великий функціонал, який може закривати цілі з охоплення цільової аудиторії та побудови знання про бренд. 

З нашого досвіду запуску безлічі рекламних кампаній, ми можемо стверджувати, що DV360 можна використовувати й для досягнення перфоманс цілей, наприклад збільшення кількості продажів, отримання конверсій або лідів. DV360 також вражає можливостями детального налаштування таргетингу, закупки інвентаря, створення своїх кастомних аудиторій, безкінечними можливостями з налаштування розміщення реклами. Прекрасною відмінною рисою цього продукту також є  можливість написання власного алгоритму конверсій (Custom Bidding Algorithm).

Налаштування подібних розміщень значно відрізняється від звичайних (медійних) і набагато складніші ніж в Google Ads через велику кількість можливих налаштувань таргетингу, контролю якості закупівлі інвентарю, роботи з оптимізацією кампаній та роботі з креативами.”

Вадим Славінський, Head of Digital Buying & Analytics у MixDigital

Поділитися цим постом:
  • linkedin-black
  • facebook-black
  • twitter-black

    Дізнаватися про новини

    Схожі записи

    Інструменти
    MixDigital TradeDesk: programmatic-платформа із прямим звʼязком з Viber

    Агенція MixDigital певне не здобула б своєї репутації й багатопрофільного портфоліо без якісного технічного бекграунду. Таким бекграундом стала programmatic-платформа MixDigital...

    25 Вересня, 2023
    Інструменти
    Google Analytics 4 360 і Google Analytics 4: у чому ж насправді різниця?

    Новий GA4 приніс справжню революцію в роботу з користувацькими даними, впровадивши більше гнучкості, метрик і можливостей. Тож можна сказати, що...

    21 Вересня, 2023
    Інструменти
    Criteo Brand Lift: як перевірити вплив кампанії на сприйняття бренду

    Criteo — міжнародна programmatic платформа, яка допомагає брендам залучити більше клієнтів, збільшити кількість продажів та підвищити LTV. Більш детально про...

    3 Жовтня, 2022