Новини

Data Studio стає Looker Studio: що відомо про перетворення продукту Google

MixDigital Team
24 Листопада, 2022

Місія компанії Google — упорядкувати інформацію, зробити її загальнодоступною та корисною. Looker робить те саме для бізнес-даних. Розробники Google вважають, що нова система спростить отримання статистичних даних для їхніх клієнтів.

Ми у MixDigital давно використовуємо можливості Google Cloud Platform та Google Data Studio для збору, візуалізації та аналізу даних. Пояснюємо, що змінилось у зображенні статистичних даних завдяки інтеграції Looker.

Що таке Looker

У 2020 році Google придбав Looker — стартап, який коштував компанії 2,6 мільярда доларів. Тепер розробники компанії об‘єднують Looker, Data Studio та основні технології Google (штучний інтелект та машинне навчання). Відтак, оновлений Data Studio називається Looker Studio.

Обіцяють, що цей корпоративний пакет бізнес-аналітики дозволить компаніям вийти за межі інформаційних панелей та допоможе приймати рішення на основі даних.

Наразі Looker Studio підтримує понад 800 джерел даних. Завдяки цьому інструменту можна досліджувати дані з різних джерел швидко й легко та не залучати до аналізу IT-фахівців.

Вже є можливість працювати з моделями даних Looker від Looker Studio. Є безоплатна та платна версія (Looker Studio Pro). Професійна версія для підприємств дає можливості командної співпраці та додаткові функції перегляду та аналізу даних.

Як відбувається інтеграція:

Інтеграція між цими двома продуктами дозволяє користувачам підключатися до семантичної моделі Looker безпосередньо з Data Studio. Користувачі можуть вводити дані, які вони бажають проаналізувати, підключати їх до інших доступних джерел даних, досліджувати та створювати візуалізації в Data Studio. Інтеграція відбуватиметься за трьома принципами:

  • Доступ до даних забезпечується функціями безпеки Looker так само як і під час використання інтерфейсу користувача Looker.
  • Looker і надалі залишатиметься єдиною точкою доступу до ваших даних.
  • Адміністратори матимуть усі можливості для спільного керування Data Studio та Looker.

Семантична модель Looker дозволяє централізовано визначати та широко використовувати показники, забезпечуючи єдину версію істинності для всіх ваших даних. Ця інтеграція дозволяє використовувати семантичну модель Looker у звітах Data Studio. Це об’єднує найкраще з обох інструментів — рівень керованих даних і рішення для самообслуговування, яке дозволяє аналізувати як керовані, так і некеровані дані.

Які ще можливості роботи з даними пропонує Looker:

  • Перетворити власні дані, керовані Looker, на інформативні панелі інструментів і звіти, які налаштовуються в Data Studio.
  • Поєднувати керовані дані з Looker з даними, доступними з понад 500 джерел у Data Studio.
  • Аналізувати та швидко створювати прототипи некерованих даних (з електронних таблиць, файлів CSV або інших хмарних джерел) у Data Studio.
  • Співпрацювати в режимі реального часу з колегами та партнерами за допомогою інформаційних панелей.

Відкриті дані — відкрита бізнес-аналітика

Фахівці Google прагнуть інтегрувати Looker з багатьма продуктами Google та компаній-партнерів. Інтеграція платформи з Google Workspace дозволяє отримати статистику з інструментів, які знайомі всім користувачам. Інтеграція Looker із Google Таблицями зараз на стадії попередньої версії, а повний випуск планується на першу половину 2023 року. Також планується підключення інших пропозицій бізнес-аналітики, наприклад — інструментів візуалізації Tableau та Power BI. 

Google виділяє наступні переваги Looker Studio:

  • Простий та зручний інтерфейс.
  • Звіти, що повністю налаштовуються.
  • Велика кількість шаблонів для звітів різних типів.
  • Можливість автоматизувати керування та перенесення ресурсів Looker Studio за допомогою API.

Також Google говорить про партнерство з Sisu Data, яке пришвидшує роботу над даними.

Клієнти Google використовують Looker як для внутрішньої бізнес-аналітики, так і для створення продуктів із вбудованими даними. Понад 10 мільйонів користувачів уже отримують доступ до сімейства продуктів Looker, зокрема Looker Studio, щомісяця. 

Поділитися цим постом:
  • linkedin-black
  • facebook-black
  • twitter-black

    Дізнаватися про новини

    Схожі записи

    Новини
    Рейтинг рекламодавців за вересень 2023 від MixDigital

    Осінь розпочалась зі змін, активність категорій рекламодавців у вересні 2023 значно зросла порівняно з серпнем. Тож, ми готові представити детальний...

    26 Жовтня, 2023
    Новини
    Як минуло літо для ринку реклами? Аналітика від MixDigital

    Представляємо аналітику активності рекламодавців влітку 2023 року. Цього року найактивнішим літнім місяцем був червень з 1,28 млрд рекламних контактів, а...

    28 Вересня, 2023
    Новини
    Рейтинг рекламодавців за липень 2023 від MixDigital

    Як і кожного місяця, ми представляємо рейтинг найкращих рекламодавців. Тож пропонуємо вашій увазі звіт про активність рекламодавців у різних категоріях....

    25 Серпня, 2023