Інструменти

Серійний показ відеореклами або Video Ad Sequencing в Google Ads

MixDigital Team
13 Лютого, 2020

Серійний показ відеореклами або Video Ad Sequencing – це інструмент, який допоможе розповісти історію бренду, продукту або послуги за допомогою серії відеореклами на YouTube. Він дає можливість залучати свою цільову аудиторію компонуючи формати TrueView In-Stream, 6-секундного Bumper Ads або ролика, який не можна пропустити в послідовності. Детально про формати відеореклами на YouTube ми розповідали раніше.

Машинне навчання Google оптимізує показ послідовності так, що користувачеві буде показана вся історія. У цій статті розповідаємо, як працює серійний показ відеореклами і які рекламні комбінації форматів для нього підходять.

Отже, послідовність відеореклами – це набір відеороликів, які показуються користувачам в певному порядку.

Які рекламні комбінації форматів підходять для Video Ad Sequencing

Залучати-посилювати-стимулювати

Ця комбінація дозволяє спочатку зацікавити користувачів коротким роликом (6-15 секунд). На наступному етапі доповнити історію, розповісти про бренд або продукт довгим роликом (30 секунд). Останній етап знову стимулює до дії коротким роликом (6-15 секунд).

Міні-серія

Цей метод підходить для формування впізнаваності бренду. Він полягає в тому, щоб розбити історію на кілька розділів, які будуть розказані згодом. Для цієї комбінації добре підійдуть 30-ти секундні ролики.

Пряма стратегія

Метод підходить в тому випадку, якщо необхідно показати кілька роликів з різними УТП (унікальна торгова пропозиція) і конкурентними перевагами одному користувачеві. Наприклад, ви рекламуєте пральну машину і розробили 5 роликів по 30 секунд. У першому розповідаєте про економію води, у другому про економію енергії, в третьому про гігієнічну сушку і так далі.

Концепція наступного принципу полягає в тому, щоб першим, довгим роликом (30 секунд) розповісти про продукт, а потім коротким роликом (6 – 15 секунд) донести основне повідомлення або нагадати про продукт.

Остання комбінація схожа на попередню, але в зворотному напрямку. Першим показується короткий ролик (6-15 секунд), де з першої секунди зображений бренд, а потім показується довгий ролик (30 секунд), в якому розповідається історія.

Плюси й мінуси Video Ad Sequencing

Одним з плюсів Video Ad Sequencing є перегляд відеооб’яви в заданому порядку: перша, друга і так до кінця послідовності. У деяких випадках один з відеороликів може показуватися в рамках іншої кампанії. Такий показ також буде зарахований і послідовність буде завершуватися за нижчою ціною, оскільки один і той же відеоролик не конкуруватиме між собою в різних кампаніях. Зверніть увагу, що для цього налаштування таргетингу в обох кампаніях повинні бути однаковими.

Мінусом може стати обмеження частоти показів за замовчуванням: 1 послідовність на користувача за 30 днів. Змінити це значення не можна.

Ще одним недоліком є видалення оголошення з якогось етапу або самої кампанії, або скасування зв’язку з каналом YouTube. Це може призвести до переривання показу серії. Тобто користувач, який побачив перше оголошення, а другий етап був видалений в процесі активної рекламної кампанії, може не побачити 3-й етап показу.

Однак, якщо користувач подивився видалене відео в рамках іншої кампанії і відео відповідає налаштування таргетингу для цієї серії, йому може бути показано наступне оголошення.

Зверніть увагу, що перехід між етапами здійснюється на основі показів, а не переглядів, взаємодій або інших показників. Щоб запустився наступний відеоролик, повинен бути зареєстрований показ попереднього.

В налаштуваннях таргетингу можна вибирати аудиторії і демографічні групи в якості цільових, а ключові слова, місця розміщення або теми – ні.

Що важливо враховувати при серійному запуску відеореклами

Під час запуску серійного показу потрібно враховувати  зв’язок каналів YouTube з Google Ads.

При зміні порядку в послідовності, показ якої вже почався, можуть виникнути такі проблеми:

  • показ серії може скасовуватися для одних користувачів і повторюватися для інших;
  • збір показників Lift Measurement для кампанії буде перерваний, в результаті чого деякі дані можуть бути втрачені;
  • через повтори, пропуски етапів і інші проблем з показом звіти можуть бути неточними.

В цій статті ми описали базову роботу Video Ad Sequencing в Google Ads. Звичайно, кожна з комбінацій залежить від цілей компанії і вимагає детального опрацювання. Звертайтеся, ми із задоволенням допоможемо якісно і ефективно запустити серійний показ відеореклами. Доступні по всіх каналах.

Поділитися цим постом:
  • linkedin-black
  • facebook-black
  • twitter-black

    Дізнаватися про новини

    Схожі записи

    Інструменти
    MixDigital TradeDesk: programmatic-платформа із прямим звʼязком з Viber

    Агенція MixDigital певне не здобула б своєї репутації й багатопрофільного портфоліо без якісного технічного бекграунду. Таким бекграундом стала programmatic-платформа MixDigital...

    25 Вересня, 2023
    Інструменти
    Google Analytics 4 360 і Google Analytics 4: у чому ж насправді різниця?

    Новий GA4 приніс справжню революцію в роботу з користувацькими даними, впровадивши більше гнучкості, метрик і можливостей. Тож можна сказати, що...

    21 Вересня, 2023
    Інструменти
    Все, що потрібно знати про Display & Video 360

    Інструмент для діджитал маркетингу і DSP-платформа Display & Video 360 є частиною екосистеми Google Marketing Platform і дозволяє керувати всіма...

    22 Серпня, 2023