Знизити вартість ліда за 3 місяці: рекламна кампанія для автодилера

MixDigital Team
8 Вересня, 2021

Наш клієнт — дилер автомобілів середнього та бізнес-класу. Розповідаємо, як ми залучали заявки на купівлю автомобілів Peugeot, Ford, Mitsubishi, BMW і Skoda за допомогою performance-підходу.

Завдання, цілі й терміни рекламної кампанії

Наше завдання — мінімізувати вартість ліда в межах вказаних бюджетів. Лід — запис на тест-драйв, відправлення форми на отримання комерційної пропозиції. Кампанію проводили з липня по вересень 2020.

Рекламний підхід, тактика й інструменти

Ми налаштували кампанії в контекстно-медійній мережі Google, пошукові кампанії в Google і кампанії Facebook Ads з цілями: “конверсії” та “лідогенерація”. Для оцінки ефективності були налаштовані мікро- (завантажити брошюру, відкрити форму) та макро-конверсії (ліди). “Рекламні інструменти Google і Facebook можна назвати оптимальними для лідогенерації в категорії продажу авто. Вони мають типи кампаній, що дозволяють комунікувати з користувачами на різних етапах маркетингової воронки”, — пояснює вибір інструментів Вадим Славінський, наш Digital Buying Group Head.

В контекстно-медійній мережі Google ми:

  1. Проєктували структуру за воронкою. Працювали з холодними аудиторіями й аудиторіями ремаркетингу.
  2. Тестували адаптивні й стандартні креативи та меседжі. Для холодної аудиторії та аудиторій ремаркетингу креативи були різні.
  3. Тестували різні сегменти аудиторій і таргетингів: аудиторії зацікавлених користувачів, аудиторії за намірами, місця розміщення (rst.ua, auto.ria.com, infocar.ua, autoua.net, football24.ua, xsport.ua, ukr.net та інші).

В роботі з пошуковими кампаніями Google ми:

  1. Проєктували структуру за воронкою й намірами користувачів. Запускали кампанії за брендом автосалону і брендами автомобілів, категорійні запити за пошуком автодилера, записи на тест драйв і конкурентні запити.
  2. Тестували оголошення. Аналізували ефективність заголовків і описів.
  3. Аналізували пошукові запити. Розширяли ключові й мінус-слова. Коригували ставки на найбільш ефективні.
  4. Працювали з аудиторіями й RLSA кампаніями.
  5. Аналізували шлях користувача й рекомендували зміни на сайті для досягнення кінцевої мети.

В роботі з Facebook Ads ми

  1. Налаштовували відстежування подій і збирання аудиторій за Facebook Pixel.
  2. Проєктували структуру кампаній, допомагали системі правильно навчитися та перейти до фази оптимізації.
  3. Тестували різні сегменти цільової аудиторії. Шукали найбільш ефективні й масштабували кампанії.
  4. Аналізували перетин і вигорання аудиторії. Тестували різні формати й меседжі на креативах. Змінювали комунікацію й офери при вигоранні.
  5. Тестували різні лід-форми для кампаній на лідогенерацію.

Про основні плюси лід-форми в Facebook Ads розповідає Вадим Славінський:

  • Не потрібен сайт, оскільки форма заповнюється в інтерфейсі соцмережі.
  • Дані лід-форми можуть підтягуватися з профілю сторінки користувача.
  • Лід-форму можна кастомізувати, змінювати або додавати поля, створювати кастомні поля.
  • Можна передавати дані через Facebook API до CRM-системи клієнта.

З мінусів — оманлива простота запуску кампанії, через яку можна отримати неякісні ліди. Щоб уникнути таких ситуацій, треба чітко уявляти портрет споживача й регулярно тестувати різні сегменти аудиторії. Щоб запобігти вигоранню аудиторії — стежити за зміною комунікації, оферів, тестувати нові формати.

Результати кампанії: зростання конверсій та зниження вартості ліда

  • Кількість макро-конверсій (запис на тест-драйв, відправлення форми на отримання комерційної пропозиції) зросла, CPL знизився
  • За Google Ads CPL за 3 місяці впав на 25%. Кількість заявок зросла на 65%.
  • За Facebook Ads CPL на сайті знизився на 20%, з лід форми Facebook знизився на 50%. Кількість заявок збільшилась на 60%. 

“Інструменти для лідогенерації найкраще визначати, виходячи з цілей клієнта, мінімально допустимої вартості ліда й потрібної кількості лідів. Щоб отримати максимум лідів за оптимальною вартістю краще використовувати пошукові кампанії в Google Ads, а також кампанії в Facebook Ads з цілями “конверсії” й “лідогенерація”. Якщо ж лідів недостатньо, треба пропрацювати кампанії на “холодну” аудиторію Facebook і Google для формування нового попиту/інтересу до продукту”, — каже Вадим Славінський.

Тривалість кампанії на лідогенерацію залежить від ніші, й від того, скільки лідів хоче привести клієнт. Для оптимальної роботи кампанії в Facebook мають пройти навчання, тому потрібен час.

 

Поділитися цим постом:
  • linkedin-black
  • facebook-black
  • twitter-black

    Дізнаватися про новини

    Схожі кейси

    Комплексний підхід до відстеження й покращення бізнес показників для сервісу доставки продуктів

    Cooker — український сервіс швидкої доставки продуктів, який запустили у 2020 році в Києві. Основне УТП — доставка протягом 15...

    16 Листопада, 2022
    Генерація лідів для B2B: кейс SaaS продукту для агрокомпаній

    Ми працювали із SaaS продуктом для сільськогосподарських компаній: GPS системою для трактора та системою автоматичного керування на основі смартфонів. Маркетингові...

    21 Жовтня, 2022
    Різний вік, одна ціль: як ми просували супозиторії від молочниці

    Ми просували супозиторії від молочниці, бренд нашого клієнта, фармацевтичної компанії. Ринок висококонкурентний. На момент початку рекламної кампанії на ринку були...

    22 Вересня, 2022