Як минула наша “Молодість”: рекламна кампанія кінофестивалю

MixDigital Team
3 Березня, 2021

“Молодість” — перший міжнародний кінофестиваль України, він проходить у Києві з 1970 року. Тут демонструють авторське кіно — дебютні, нестандартні, складні, сумні, смішні, незвичайні фільми. Про “Молодість” знають кияни й прихильники кінематографу з усього світу. Минулого року кінопокази відбувалися не лише офлайн, а й онлайн.

Фестиваль акредитовано FIAPF (міжнародна федерація асоціацій кінопродюсерів), та входить до переліку світових подій, як-от Berlinale, Канський та Венеційський кінофестивалі. Ми провели рекламну кампанію “Молодості” у 2020, розповіли аудиторії про формати проведення, зібрали глядачів та учасників.

Виклики й можливості: стислі терміни та новий формат 

Рекламна кампанія тривала менше ніж місяць — з 3 до 31 серпня 2020. Нам треба було донести про проведення фестивалю, підвищити знання. Ми домоглися охоплення, реєстрацій та продажу абонементів, залучали відвідувачів на офлайн-заходи.

“У 2020 вперше була можливість переглядати фільми в онлайн-кінотеатрі, на платформі “Молодості”. Фестиваль відбувся у гібридному форматі. Частина освітніх заходів проходила в прямому ефірі, зокрема — церемонії відкриття й нагородження. Цього разу ми вперше почали аналізувати дані за результатами рекламної кампанії”, — говорить Гліб Родченков, Head of Public Relations and Development “Молодості”.

Ядро цільової — чоловіки й жінки 18-34 років, студенти київських вишів, люди творчих професій, співробітники театральної й кіно- індустрій, фахівці з журналістики й маркетингу.

У фестивалі брали участь локальні й міжнародні представники шоу-бізнесу, політики й посли, інвестори, кінокритики, журналісти.

Підхід до рекламної кампанії: охопити всі рівні воронки

“Молодість” відбувається раз на рік, в період між подіями потрібно підтримувати знання та утримувати аудиторію. Для цього організатори ведуть сторінки соцмереж увесь рік, крім того, відбуваються регулярні міні-фестивалі в межах “Молодості” та одиничні покази фільмів.

  • Наш підхід охоплював усі рівні воронки See – Think – Do – Care, на кожному з яких ми використали окремий набір інструментів, залежно від цілі.
  • Для двох завдань: формування знання та нагадування аудиторії про фестиваль ми використали відео та дисплей розміщення за допомогою: YouTube, DV360 та Trade.Desk, Facebook.
  • В межах YouTube та DV360 доносили два повідомлення на різні аудиторії: про онлайн-формат фестивалю й про офлайн — окремо. Збирали бази користувачів, залежно від того, як вони взаємодіяли з рекламою, щоб на наступному кроці отримати повідомлення із закликом до дії.
  • Для просування офлайн-подій використали формат Event Ads, який допомагає драйвити учасників.

“Фестиваль має власну історію та постійних глядачів. Враховуючи нашу охопну комунікацію, це вплинуло на збільшення пошукових запитів, із якими ми працювали, долучаючи найконверсійніший інструмент — платні оголошення в пошуку Google, — каже Head of Planning MixDigital Андрій Батманов

Результат — висока відвідуваність та залученість до онлайн-переглядів

У 2020 фізично фестиваль відвідало стільки ж людей, як і у 2019 — 45 тисяч (із дотриманням карантинних норм). Онлайн зібрав 150 000 трафіку, 14 000 переглядів фільмів та 11 000 реєстрацій на платформі. Охопна рекламна кампанія підвищила рівень знання про фестиваль.

Робота із сезонними продуктами, подіями та послугами — завжди виклик для фахівців. У стислі терміни треба сформувати знання про подію для нової аудиторії, та нагадати про нього постійним прихильникам. Для таких кампаній працюють точкові конверсійні інструменти та швидкі рішення.

Поділитися цим постом:
  • linkedin-black
  • facebook-black
  • twitter-black

    Дізнаватися про новини

    Схожі кейси

    Комплексний підхід до відстеження й покращення бізнес показників для сервісу доставки продуктів

    Cooker — український сервіс швидкої доставки продуктів, який запустили у 2020 році в Києві. Основне УТП — доставка протягом 15...

    16 Листопада, 2022
    Генерація лідів для B2B: кейс SaaS продукту для агрокомпаній

    Ми працювали із SaaS продуктом для сільськогосподарських компаній: GPS системою для трактора та системою автоматичного керування на основі смартфонів. Маркетингові...

    21 Жовтня, 2022
    Різний вік, одна ціль: як ми просували супозиторії від молочниці

    Ми просували супозиторії від молочниці, бренд нашого клієнта, фармацевтичної компанії. Ринок висококонкурентний. На момент початку рекламної кампанії на ринку були...

    22 Вересня, 2022