Новини

У переліку кращих: як потрапити до ТОП-5 рейтингу IAB Ukraine й отримати золото Effie

MixDigital Team
26 Жовтня, 2021

Хочете дізнатись, як швидко оцінити ефективність роботи рекламної агенції та вибрати кращого digital-підрядника? Відшукайте його поміж топових позицій національних рейтингів і премій у галузі маркетингу. Нагороди за успішні кейси та офіційне визнання у рекламі важливі не менше, ніж партнерства з відомими майданчиками, Google або Facebook, про які ми розповідали в попередній статті

А судді хто?

Є кілька організацій, що підтверджують успішність digital-агенції на ринку. Одна з них — The Interactive Advertising Bureau (IAB). Ця міжнародна асоціація об’єднує учасників ринку інтерактивної реклами. Члени IAB Global — понад 500 компаній із 45 країн світу. Завдання учасників IAB у кожній країні — розробляти галузеві стандарти, проводити дослідження та підвищувати рівень професійного розвитку digital-фахівців у всьому світі.

У 2018 році Україна стала ліцензованим членом асоціації. Тепер IAB Ukraine активно розвиває інтерактивну рекламу на національному рівні. Члени українського бюро тестують і впроваджують інноваційні маркетингові інструменти, досліджують ринок, займаються освітньою діяльністю і розробляють законодавство для напряму digital-реклами.

Переваги партнерства з IAB Ukraine

Бути членом IAB Ukraine почесно. Серед гравців національного ринку вже 16 компаній стали повними членами організації, і ще 8 — асоційованими (поміж них агенція MixDigital). Партнерство з IAB Ukraine — це:

  • участь у комітетах IAB Ukraine і безпосередній вплив на розвиток галузі;
  • участь у дослідженнях українського рекламного ринку;
  • доступ до глобальних досліджень і матеріалів IAB;
  • знижки на сертифікації, заходи й навчальні програми IAB Ukraine та IAB Global;
  • можливість підвищувати кваліфікацію співробітників компанії;
  • нові бізнес-контакти з усього світу, закриті події лише для учасників IAB;
  • право використовувати логотип партнерства в презентаційних матеріалах;
  • авторитет серед колег у сфері інтерактивної реклами.

Рейтинг IAB Ukraine

IAB Ukraine стежить за успіхами гравців рекламної індустрії. На основі регулярних досліджень ринку щорічно складається рейтинг кращих digital-агенцій України. Учасники змагаються в категоріях: «Медіа», «Перформанс», «Контент», «Дата й аналітика», «Інтелектуальні послуги», «Інфлюенсер-маркетинг» і «Digital-розробки».

У 2020 році MixDigital посіла перше місце серед агенцій України в категорії «Дата й аналітика» і друге місце в категорії «Медіа». Ми також увійшли до п’ятірки кращих у категорії «Перформанс».
Для участі в програмі зареєструвалися понад 70 компаній. З них потрапили до рейтингу 54, і тільки 48 агенцій дійшли до фіналу, надавши дані для верифікації заявленого бюджету. Оцінювання агенцій і розподіл місць у рейтингу проводилися за шістьома критеріями:

  1. штат;
  2. грошовий обіг;
  3. фінансова стійкість;
  4. рекомендації клієнтів;
  5. фестивальні роботи;
  6. додатковий фактор, унікальний для кожної категорії (репутація на ринку, наявність партнерства Google/Facebook або різноманітність послуг).

Рейтинги Всеукраїнської рекламної коаліції

Ще один показник профпридатності digital-агенції — присутність у рейтингах Всеукраїнської рекламної коаліції. До складу ВРК входять понад 150 колективних членів. Це все лідери рекламного ринку, провідні медіа-, digital-, маркетингові та PR-агенції, дослідницькі компанії, індустріальні комітети та рекламодавці.

ВРК щорічно складає рейтинг учасників рекламного ринку України. Це допомагає об’єктивно оцінити ефективність роботи агенцій, спростити рекламодавцям вибір креативних медіапартнерів, популяризувати інноваційні технології та підтримати талановитих творців у рекламній індустрії.

Коаліція визначає 4 види рейтингів: рейтинги комунікаційних і медіаагенцій, video production студій та рейтинг рекламодавців. Кожен із них має власні категорії, унікальну систему ранжування і методологію визначення переможців. Для участі в рейтингах всі члени ВРК надають дані моніторингу реклами, розбивку за видами послуг, створені креативи та рекламні бюджети, освоєні за минулий рік.

Рейтинги за версією ВРК

Комунікаційні агенції  Медіаагенції  Video production студії  Рекламодавці 
Рейтинги креативності та майстерності комунікаційних агентств України 

Рейтинги ефективності комунікаційних агентств України 

Рейтинг «Вибір рекламодавця» 

Рейтинг «Комунікаційне агентство року»

Рейтинг медіа агентств відповідно до їх річних білінгів 

Рейтинг ефективності медіа агентств України

Рейтинг «Вибір рекламодавця», 

Рейтинг «Медіа агентство року»

Рейтинг за щорічними підсумками Ukrainian Creative Awards Рейтинги рекламодавців Best Marketing Teams — 

кращі маркетингові команди України за різними галузевими категоріями 

And Effie goes to… 

«Ми отримали Оскар у сфері реклами», — саме так можна описати перемогу MixDigital на Effie Awards Ukraine 2020.

Effie Awards вважається найпрестижнішою нагородою в галузі маркетингових комунікацій у світі. Вручають її за ефективність роботи рекламної агенції. Премія заснована в Сполучених Штатах понад 50 років тому. Відтоді перемога в конкурсі — головний показник успіху в рекламній індустрії, на глобальному та національному рівнях.

Effie Awards Ukraine — щорічна українська премія. Торік її вручали вп’ятнадцяте. Ексклюзивне право на проведення премії в Україні у 2005 році отримала Всеукраїнська рекламна коаліція. Статуетками Effie Awards Ukraine заохочують професіоналів у галузі маркетингу, що створюють ефективні рекламні проєкти та впливають на розвиток індустрії. Призи вручають зважаючи на національний рейтинг ВРК з ефективності комунікаційних і медіаагенцій.

Нагороди MixDigital

Золота й бронзова статуетки Effie дісталися нам не просто так. Ми реалізували успішну рекламну кампанію для торгової марки дріжджів «Духмяна хата» в партнерстві з агенцією Kinograff. Завдяки ефективній рекламній комунікації, спрямованій на психологічну підтримку споживачів під час карантину навесні 2020 року, бренд наростив ринкову частку з 6% до 18%.

Золото за успішне проведення рекламної кампанії нам присудили в категорії Topical Marketing, а бронзу — в категорії «Бізнес-виклик».

Крім нагород за роботу над рекламною кампанією, ми зайняли 7 місце в Рейтингу ефективності медіаагенцій України за результатами Effie Awards Ukraine 2020.

Перевага агенцій, що здобули перемогу Effie Awards Ukraine, полягає у високій і об’єктивній оцінці їхньої ефективності лідерами рекламної індустрії. Отже, потенційним рекламодавцям не потрібно витрачати ресурс, щоб самостійно обрати найкращого підрядника поміж гравців рекламного ринку. Достатньо звернутися до топових агенцій у рейтингах IAB і ВРК. Це полегшить вибір і убезпечить ваші інвестиції в рекламну кампанію. 

Поділитися цим постом:
  • linkedin-black
  • facebook-black
  • twitter-black

    Дізнаватися про новини

    Схожі записи

    Новини
    Рейтинг рекламодавців за вересень 2023 від MixDigital

    Осінь розпочалась зі змін, активність категорій рекламодавців у вересні 2023 значно зросла порівняно з серпнем. Тож, ми готові представити детальний...

    26 Жовтня, 2023
    Новини
    Як минуло літо для ринку реклами? Аналітика від MixDigital

    Представляємо аналітику активності рекламодавців влітку 2023 року. Цього року найактивнішим літнім місяцем був червень з 1,28 млрд рекламних контактів, а...

    28 Вересня, 2023
    Новини
    Рейтинг рекламодавців за липень 2023 від MixDigital

    Як і кожного місяця, ми представляємо рейтинг найкращих рекламодавців. Тож пропонуємо вашій увазі звіт про активність рекламодавців у різних категоріях....

    25 Серпня, 2023