Сервіси

6 етапів від бізнес цілей до завдань в digital

MixDigital Team
3 Лютого, 2020

Реклама в digital являє собою інструмент для досягнення важливих бізнес цілей. Сьогодні поговоримо про основні етапи трансформації бізнес-завдань в KPI рекламних кампаній.

Етап 1

Визначити мету розвитку бізнесу. Наприклад: “Збільшити продажі на 10%”, “Збільшити долю ринку”, «Збільшити дохід на 30% в наступному році», «Продати онлайн 1000 одиниць товару».

Етап 2

Визначити способи досягнення мети, проаналізувавши конкурентне середовище, виявивши його слабкі сторони.

Етап 3

Поставити, опрацювати маркетингові та комунікаційні завдання в рамках стратегії розвитку компанії. Наприклад: «Ріст знання продукту за рахунок донесення нового ключового повідомлення до споживача», «Підвищити знання про бренд», «Хочемо, щоб нас сприймали як «напій для тусовок»,«Наш продукт розглядають перед покупкою нарівні з конкурентами».

Етап 4

Визначити канали, в яких донести повідомлення до цільової аудиторії: сайт, соціальні мережі, медійна реклама, пошукова реклама, SEO та інші.

Етап 5

Поставити завдання для кожного обраного digital каналу. Наприклад: «Розповісти про бренд на стадії consideration», «Занурити користувача в атмосферу «вечірки» ще до покупки» або «Вказати користувача в категорії». Тактичні медійні цілі при цьому будуть, наприклад, «Побудова охоплення 60% цільової аудиторії на частоті 5 +».

Етап 6

Заповнення брифу і підготовка медіаплану.

Розуміння цілей на кожному з цих етапів необхідно для отримання очікуваних результатів від рекламної кампанії. Всі етапи взаємопов’язані, тому важливо покроково пройти від першого до останнього, щоб уникнути нераціонального використання рекламного бюджету.

Ми знаємо як запустити ефективну рекламну кампанію, що допоможе досягти ваших бізнес цілей. Наша команда ґрунтовно аналізує потреби кожного клієнта і аргументує обраний набір інструментів для реалізації поставлених цілей.

Поділитися цим постом:
  • linkedin-black
  • facebook-black
  • twitter-black

    Дізнаватися про новини

    Схожі записи

    Сервіси
    Як залучити нових клієнтів, використовуючи повну воронку YouTube?

    Майданчик YouTube — це величезне поле можливостей для реклами та один з найпотужніших інструментів маркетингу на сьогодні. Вебінар “YouTube Full...

    7 Вересня, 2023
    Сервіси
    Як тексти допомагають продавати: контент-маркетинг для бренду

    Унікальна торгова пропозиція, конкурентна перевага, адекватне ціноутворення — важливі деталі маркетингової стратегії. Але все це не має сенсу, якщо клієнт...

    12 Лютого, 2022
    Сервіси
    Step by step: як провести аудит реклами у Facebook

    Маркетологи та рекламодавці, що розміщують рекламу у Facebook, уважно відстежують результати кампаній на щоденній чи щотижневій основі. У цьому допомагає...

    25 Листопада, 2021